Tabel met verkorte indicatieteksten nog niet gereed

 

Eerder is via deze website aangekondigd dat de tabel met verkorte indicatieteksten rond 17 oktober uitgeleverd zou worden. Dat is niet haalbaar gebleken. De uitlevering van deze tabel zal gecombineerd worden met de geplande uitlevering van 15 november.

Er wordt door het CiBG, de FMS, de NZa, de NFU en Z-Index hard gewerkt aan het vullen van de bestanden ten behoeve van een eerste uitlevering op 15 november. De partijen werken parallel aan elkaar aan het vullen van hun deel van de bestanden en stemmen regelmatig af. Mede hierdoor is de afgelopen week de conclusie ontstaan dat het toch niet mogelijk is om de tabel met verkorte indicatieteksten eerder uit te leveren dan de andere bestanden. Als er nu uitlevering zou plaatsvinden moet geconstateerd worden dat de tabel nog niet volledig is, en niet precies aangegeven kan worden waar nog mutaties verwacht kunnen worden. Ook speelt de tabel een belangrijke rol in het omzetten van de off-label indicaties op stofnaam naar indicaties op Zi-nummer niveau, en daaruit kunnen ook nog aanpassingen komen.  Hoewel de vulling van de tabel vergevorderd is, is besloten dat het verstandiger is om de tabel nog niet uit te leveren. Het spijt ons dat we de verwachting m.b.t. eerdere oplevering rond 17 oktober niet kunnen waarmaken.

Wat betekent dit nu voor de uitleveringen van de G-standaard en de andere bestanden?

G-Standaard van november 2016

De G-standaard van november is op 18 oktober gepubliceerd via de website van Z-Index. Op verzoek van de ICT leveranciers zijn in deze release de bestanden 131 en 132 opgenomen met de voorbeelden zoals die op 22 augustus werden gepubliceerd. Deze bestanden 131 en 132 zijn als test gepubliceerd (concreet: in bestand BST000 is het veld MDSTAT bij deze 2 bestanden gevuld met een T (test), ipv een P (productie) zoals bij de andere bestanden).

G-Standaard van december 2016

De G-standaard van december wordt op 15 november gepubliceerd via de website van Z-Index. Het is dus de bedoeling om in deze uitlevering gevulde bestanden 131 en 132 uit te leveren, en ook het historisch maatwerkbestand. Doel is om in de bestanden alle door de NZa benoemde add-ons (zi nummers), door CiBG verzamelde indicaties (zowel on- als off label) en door ZN vastgestelde aanspraakinformatie op te nemen. Echter, nog steeds geldt dat het testbestanden zullen zijn (concreet: in bestand BST000 is het veld MDSTAT bij de bestanden 131 en 132 gevuld met een T (test), ipv een P (productie) zoals bij de andere bestanden). Dit kan (en zal) dus betekenen dat er nog mutaties en aanvullingen plaatsvinden in de bestanden, welke dan in december gepubliceerd worden. Geregistreerde indicaties zijn immers permanent aan verandering onderhevig. Bovendien gaan ook alle partijen na 15 november door met het minutieus controleren van de testbestanden op de door hen aangeleverde informatie.

Parallel aan deze uitlevering van de G-standaard op 15 november zal de uitlevering van de tabel met verkorte indicatieteksten plaatsvinden via deze website. Als er vervolgens in de G-standaard bestanden 131 en 132 richting december nog mutaties of aanvullingen plaatsvinden zal de tabel met verkorte indicaties daar op aangepast worden.

G-Standaard van januari 2017

De G-standaard van januari 2017 wordt op 13 december gepubliceerd via de website van Z-Index .  De bestanden 131 en 132 en het historisch maatwerkbestand zullen dan voor het eerst productiebestanden zijn (concreet:  in bestand BST000 is het veld MDSTAT bij de bestanden 131 en 132 gevuld met een P (productie) net zoals de andere bestanden). Ook krijgen alle records in de bestanden 131 en 132 de mutatiecode Nieuw (concreet: MUTCOD = 3 (nieuw)).

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s