Wijzigingen in ATC en DDD codes

Het Geneesmiddelen Informatie Centrum publiceert aan het einde van elk jaar een overzicht van aanpassingen aan ATC-classificaties in de G-Standaard voor het komende jaar. Hoewel deze ATC classificaties niet van direct van belang zijn voor add-on bekostiging is deze informatie voor u wellicht toch interessant. Meer informatie en de wijzigingen voor 2018 vindt u op https://www.knmp.nl/producten/gebruiksrecht-g-standaard/farmaceutische-gegevens/atc-ddd

Jaarlijkse wijzigingen op website www.whocc.no en mailinglist WHOCC

De jaarlijkse wijzigingen in ATC-codes en DDD’s vindt u niet alleen via bovenstaande link maar ook op www.whocc.no. Als u daar in het menu links klikt op “ATC/DDD Index”, dan verschijnt hieronder de tekst “Updates included in the ATC/DDD Index”. Als u hierop klikt, komt een overzicht in beeld van de wijzigingen per 1 januari. Het WHOCC heeft een eigen mailinglist voor geïnteresseerden die een overzicht van deze wijzigingen per mail willen ontvangen. Meestal stuurt het WHOCC dit overzicht in de eerste week van december.

De wijzigingen in de lijst van DDD’s voor combinatiepreparaten vindt u onder “News” in het menu.

Overlap tussen ATC-artikel Geneesmiddel Informatie Centrum en informatie over wijzigingen WHOCC

Er is overlap tussen het ATC-artikel van het Geneesmiddel Informatie Centrum en bovenstaande informatie van het WHOCC. In de informatie van het WHOCC vindt u uiteraard niet de wijzigingen per product terug zoals die per 1 januari zichtbaar zijn in de G-Standaard. U vindt hierin wel de wijzigingen per stof.

Bovenstaande KNMP pagina bevat tevens contactgegevens voor eventuele vragen over ATC-DDD-wijzigingen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Informatiebronnen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s