Handelswijzen n.a.v. omissies in tabellen

** De notitie in dit bericht is niet meer actueel, zie http://www.add-on-2017.nl/2018/02/09/nieuw-document-met-handelswijzen-voor-fouten/ voor de actuele notitie. **

In het eerste half jaar van 2017 hebben de landelijke add-on tabellen gebreken vertoond. Ook is er in bepaalde situaties informatie te laat beschikbaar gekomen om nog in een bepaalde uitgave van de G-Standaard opgenomen te worden, waardoor er gedurende een maand gewerkt moest worden met bijvoorbeeld de indicatie ingroeicodes 99999996 en 99999997.

In de meeste gevallen is er een tijdelijk registratieadvies verstrekt, of is gevraagd nader bericht af te wachten. Wellicht is het in bepaalde situaties nodig om gedane registraties en/of declaraties te herbeoordelen of wellicht zelfs te corrigeren. In de notitie met handelswijzen n.a.v. tabelfouten in Q1 Q2 2017 is een limitatief aantal incidentele foutsituaties uitgewerkt die zich in het eerste half jaar hebben voorgedaan. In deze uitwerking is per situatie een handelswijze geformuleerd welke op steun van de betrokken landelijke partijen kan rekenen, en welke zorgaanbieders en verzekeraars geacht worden te volgen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Handelswijzen n.a.v. omissies in tabellen

  1. Jan Willem Douma zegt:

    Per 1 mei is er de indicatie 1407 voor immunoglobuline, wat moeten we doen met de toedieningen van voor 1 mei. Vallen die onder 9999999 overig, omdat er toen nog geen indicatie was?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s