Add-on bestanden voor Juli gepubliceerd

De G-Standaard, Add-on databank en de verkorte indicatieteksten voor Juli zijn gepubliceerd op 20 en 21 juni. Zie de menukeuze ‘Tabellen’.

De volgende publicaties volgen op:

 • dinsdag 18 juli
 • dinsdag 15 augustus
 • dinsdag 19 september
 • dinsdag 17 oktober
 • dinsdag 14 november
 • dinsdag 12 december

Bron: productieschema G-Standaard: https://www.z-index.nl/actueel/productieschema

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Add-on bestanden voor Juli gepubliceerd

 1. Het lijkt erop dat er geen einddatum is gekoppeld aan de dummy indicaties in de G-standaard . Begrijp ik hieruit dat we afhankelijk zijn van een procedurele afspraak om geen dummy code te gebruiken en als dit wel wordt gedaan, achteraf de indicatie id op te zoeken en in te vullen?

  Nu kan ik handmatig de G-standaard bestanden aanpassen om te forceren dat de dummy codes een einddatum krijgen maar echt elegant is dit niet. Hoe is bedacht dat verlengd gebruik van het ingroeimodel uitgevoerd wordt?

  Like

  • In de G-Standaard krijgen dummy codes pas een einddatum als ze daadwerkelijk verwijderd zijn. De dummycodes 99999996/7 blijven t/m 31-12-2017 beschikbaar, opdat zorgaanbieders die zich aangemeld hebben voor verlenging van het ingroeimodel ze kunnen gebruiken in de declaratie. Er is geen technische blokkade voor het gebruik van dummy codes door de andere zorgaanieders, maar verzekeraars zullen in hun controles wel nagaan welke zorgaanbieder zich aangemeld heeft en welke niet.

   Like

 2. Pieter Veenstra zegt:

  De verkorte tekst van indicatie 1472 ‘1e lijnsbehandeling van inoperabel, lokaal gevorderd of gemetastaseerd NSCLC bij volwassenen, combinatie met carboplatine’ is 121 tekens lang. Dit geeft problemen bij het inlezen in onze applicatie. Kan dit hersteld worden in de volgende versie van het bestand?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s