Add-on bestanden Mei 2017 gepubliceerd

Op 19 april 2017 zijn de add-on bestanden voor de maand Mei 2017 gepubliceerd. Zie het tabblad Tabellen voor meer informatie. In het document “Toelichting op de bestanden” vindt u naast een uitleg over de bestanden ook release notes met een overzicht van mutaties in indicaties en aanspraakstatus.

In deze release is het gebruik van indicatiecode 99999998 uitgebreid. Deze indicatie code was tot aan deze release alleen beschikbaar voor artikelen waaraan nog geen enkele indicatie gekoppeld was. Daardoor was de indicatie 99999998 alleen bruikbaar voor nieuwe artikelen. Maar er kunnen ook indicaties voor bestaande artikelen ‘in de pijplijn’ zitten, bijvoorbeeld als de fabrikant recent een nieuwe indicatie geregistreerd heeft. In die gevallen waarin u weet dat er een nieuwe indicatie zit aan te komen en deze waarschijnlijk onder de aanspraak valt, maar de indicatie nog niet beschikbaar is in de G-Standaard, kunt u voortaan 99999998 gebruiken totdat de indicatie wel beschikbaar is.

Tevens is recent duidelijk geworden dat in de situaties waarin het CIBG een koppeling tussen een artikel en indicatie laat vervallen in de Add-on databank, deze koppeling niet in de eerstvolgende G-Standaard verwijderd wordt, maar in de G-Standaard daarna (de 2e volgende). De landelijke partijen buigen zich momenteel over dit probleem en de eventuele consequenties.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Add-on bestanden Mei 2017 gepubliceerd

 1. Wendy van der Schoor zegt:

  Beste Pieter,
  In prestatie- en tariefbeschikking TB/REG-17660-01 wordt aangegeven dat Praxbind (idarucizumab) per mei 2017 een add-on geneesmiddel is. Het middel en bijbehorende gegevens zoals ZI nummer en indicaties kan ik echter nog niet terugvinden in de tabellen. Is bij jou bekend per wanneer dit wel het geval is?

  Like

  • Hallo Wendy,

   Het artikel zou wel als add-on in (bestand 131 van) de G-Standaard moeten staan. Het CIBG koppelt pas indicaties nadat een artikel in de G-Standaard als add-on opgenomen is, dus vermelding van indicaties volgt een maand later zodra het CIBG indicaties heeft gekoppeld en in de add-on databank verwerkt heeft. In die eerste maand kan indicatie 99999998 gebruikt worden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s