NZa publiceert update conversietabel

De NZa heeft op 20 december de laatste update van de conversietabel (de tabel met maximumprijzen) voor geneesmiddelen beschikbaar gesteld. In deze update  voerde de NZa een correctie door naar aanleiding van de herijking van de prijzen op basis Wet Geneesmiddelenprijzen (WGP).
Zie https://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ziekenhuiszorg/nieuws/Update-conversietabel-geneesmiddelen-december-2016/ voor de laatste conversietabel.

De nieuwe tabel is gebaseerd op de G-standaard van december 2016 en aangevuld met producten die zijn opgenomen in de G-standaard van januari 2017. Deze ‘Update conversietabel’ is daarmee de formele lijst met prestaties en NZa maximumtarieven voor het jaar 2017, voor add-on geneesmiddelen en ozp-stollingsfactoren.

Daarbij dient opgemerkt te worden dat de NZa maximumtarieven overschreven worden door maximumprijzen zoals vastgesteld onder de WGP. Zijn de maximumprijzen onder de WGP lager dan het NZAa-tarief, dan geldt dus de laagste prijs. Verder kunnen conform het reguliere beleid maandelijks nieuwe prestaties en tarieven voor add-ongeneesmiddelen en ozp-stollingsfactoren worden vastgesteld.

In 2017 blijft informatie over nieuwe en gewijzigde add-ons en tarieven als volgt beschikbaar;

Dit bericht werd geplaatst in NZa, Wet- en regelgeving. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s