G-standaard 13 december & verkorte indicaties gepubliceerd

Vandaag heeft Z-Index de G-standaard voor januari 2017 gepubliceerd. Op http://www.add-on-2017.nl/tabellen zijn daarnaast de bestanden met verkorte indicatieteksten, en het hulpbestand met stofnamen en aanspraakinformatie gepubliceerd.

De G-standaard voor januari 2017 is de eerste versie waarin het nieuwe add-on beleid 2017 formeel wordt ondersteund. Daarnaast worden via deze website twee niet-formele bestanden gepubliceerd ter ondersteuning van de processen in de ziekenhuizen. In zijn geheel zijn de volgende bestanden gepubliceerd.

Bestand 131, Z-Index
Alle artikelen (zi-nummers) die als add-on gedeclareerd kunnen worden zoals vastgesteld door de NZa.

Bestand 132, Z-Index
Zi-nummers en indicatiecodes (on- en off-label) zoals gekoppeld door het CIBG,  en hun aanspraakstatus zoals vastgesteld door Zorgverzekeraars Nederland.

Bestand 921 & 922, Z-Index
Teksten behorende bij de indicatiecodes in bestand 132, afkomstig van het CIBG.

Bestand addonhist, Z-Index
Historisch maatwerkbestand add-ons, de inhoud van de bestanden 131 en 132 door de tijd heen (met ingangs- en einddatums).

Bestand verkorte indicatieteksten, www.add-on-2017.nl/tabellen
Niet formele verkorte indicatie teksten voor de in bestand 132 genoemde indicatie codes, zoals vastgesteld door NVK, NKFK en FMS.

Bestand-met-verkorte-en-volledige-indicaties-stofnamen-en-aanspraak, www.add-on-2017.nl/tabellen
Niet formele versie voor een combinatie van gegevens uit de verschillende bestanden, ter ondersteuning van de inrichting van processen.

Met uitzondering van het laatst genoemde bestand zullen deze bestanden maandelijks gepubliceerd worden conform de productiekalender van de G-standaard: https://www.z-index.nl/actueel/productieschema/productieschema/productieschema/productieschema-2017v2.0.pdf/view

 

Dit bericht werd geplaatst in Techniek & Specificaties. Bookmark de permalink .

2 reacties op G-standaard 13 december & verkorte indicaties gepubliceerd

 1. Yara Dekker zegt:

  Beste Pieter,

  Het bestand-met-verkorte-en-volledige-indicaties-stofnamen-en-aanspraak-20161212 bevat een tabblad “Nog niet in G-standaard” waarop stofnamen staan die (nog) niet in de add-on tabellen van de G-standaard opgenomen zijn.

  Niet in de G-standaard betekent dat de indicaties ook niet beschikbaar zijn in ons ziekenhuisinformatiesysteem, behandelaren kunnen bij het voorschrijven van deze middelen nu alleen de indicatie ‘overig’ registreren wat ertoe leidt dat het geneesmiddel niet zal worden vergoed door de zorgverzekeraar. Hoe dienen wij hiermee om te gaan?

  Vriendelijke groet,
  Yara Dekker

  Like

  • Hallo Yara,

   Dit betekent dat deze off-label indicaties nog niet in de G-standaard zijn opgenomen. Alle officieel geregistreerde indicaties en door de Federatie Medisch Specialisten aangedragen off-label indicaties wel. Dat deze nog niet opgenomen zijn kan betekenen dat deze nog beoordeeld moeten worden of ze als off-label opgenomen worden of niet, of nog beoordeeld moesten worden toen de G-standaard voor januari gepubliceerd werd. In de volgende tabel zal duidelijk worden of ze alsnog opgenomen zijn. Dat gaat echter niet met terugwerkende kracht, waardoor je nu in de registratie alleen de indicatie Overig off-label niet nader gespecificeerd kan registreren als er niet reeds een passende geregistreerde of off-label indicatie in de G-standaard beschikbaar is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s