Verkorte indicatieteksten beschikbaar rond 17 oktober

De uitlevering van de tabel Verkorte Indicatieteksten wordt verwacht rond 17 oktober 2016. De tabel zal gepubliceerd worden via deze website http://www.add-on-2017.nl

De tabel bevat de indicatie id’s en de verkorte teksten die ter ondersteuning van het registreren van de indicatie tijdens het voorschrijven opgesteld worden in opdracht van de NFU/NVZ. Diverse ziekenhuizen hebben gevraagd of deze tabel zo snel mogelijk uitgeleverd kan worden, zodat o.a. gestart kan worden met het opnemen van deze indicaties in de behandelprotocollen. Door constructief overleg met de ICT leveranciers en de bouwers van deze tabel is het mogelijk deze tabel eerder uit te leveren dan de G-standaard uitlevering van 15 november. Tevens heeft er een wijziging in de specificaties van deze tabel plaatsgevonden: de verkorte tekst zal maximaal 120 karakters lang zijn (was 100).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Verkorte indicatieteksten beschikbaar rond 17 oktober

 1. Jos van Helvoirt, Noordwest Ziekenhuisgroep zegt:

  Pieter, dank voor je berichtgeving omtrent de verkorte indicatielijst. Graag wil ik (namens Noordwest Ziekenhuisgroep) dat deze lijst onderhouden wordt en periodiek een update wordt verzonden. Waar is de borging en update procedure belegd of waar gaat dat belegt worden?
  In het NVZ TO is afgelopen vrijdag door Jan Plas toegezegd dat dit geagendeerd wordt.

  Like

  • Hallo Jos en Marlous,

   Jullie wens voor structureel onderhoud is helder. Uit je vraag begrijp ik dat Jan Plass heeft toegezegd dat dit geagendeerd wordt, in de laatste week van oktober hebben de landelijke partijen weer overleg, dus dan zal de NVZ het daar aan de orde stellen. We zullen daar even op moet wachten voordat we meer weten.

   Like

 2. Ruud Alferink zegt:

  Beste Pieter,

  Zullen deze indicatieteksten ook aan de NVZA ZI-nummers gehangen worden?
  Deze nummers gebruiken wij bij onze cytostatica-kuren.

  Like

  • Hallo Ruud,

   De NVZA ZI-nummers zullen ook vanaf 2017 in de G-standaard uitgeleverd worden, maar deze ZI-nummers worden niet als add-on prestaties geduid. Je kunt dus niet NVZA ZI-nummers declareren, en er zullen geen indicaties aan gekoppeld worden.

   Like

 3. Ilse van Oldeniel zegt:

  Beste Pieter,

  Op welk niveau worden de indicaties gekoppeld? In ons voorschrijfsysteem is dit nu op ATC niveau, zodat de arts alle indicaties kan kiezen voor die stofnaam. Blijft dit zo? of zal er bij het voorschrijven al een selectie gemaakt worden van de indicaties van die stofnaam op het niveau van de ZI’s?

  Groeten, Ilse

  Like

  • Hallo Ilse,

   In de bestanden in de G-standaard zijn indicatiecodes gekoppeld aan Zi-nummers. Maar de G-standaard bevat vele bestanden, waardoor het mogelijk is om alleen indicaties van Zi-nummers te laten zien die de werkzame stof bevatten die voorgeschreven wordt. Het hangt van de ICT leverancier af hoe dit in het systeem vormgegeven wordt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s