Aanvullende informatie m.b.t. set voorbeeldbestanden

Op maandag 22 augustus is een voorbeeldset aan bestanden gepubliceerd. Enkele van u hebben scherp opgemerkt dat het bestand met verkorte indicatieteksten identieke verkorte teksten bij verschillende indicatie ids bevat. Dat zal in de definitieve versie niet meer zo zijn.

De voorbeeldset is gegenereerd op basis van de huidige G-standaard bestanden, en daarin komen nog functioneel gelijke indicatieteksten voor die, omdat ze niet letterlijk identiek zijn, verschillende indicatie ID’s hebben. In de definitieve versie van het bestand met verkorte indicatieteksten zal er een 1:1 relatie zijn tussen een verkorte indicatietekst en de volledige indicatietekst (elke unieke verkorte indicatietekst hoort bij 1 volledige indicatietekst). In de tabellen dragen dan zowel de verkorte tekst als de volledige tekst het zelfde indicatie ID. In de praktijk zal het dus in principe volstaan om de verkorte tekst vast te leggen; daarmee is dan immers ook het indicatie ID bekend wat op de factuur vermeld moet worden.

Om misverstanden te voorkomen is de voorbeeldset geactualiseerd en zijn de identieke verkorte teksten uit het excel voorbeeldbestand verwijderd. Ook zijn enkele andere verkorte teksten verwijderd die naar verwachting zeker nog zullen wijzigen. Voor de meeste indicaties in bestand 132 zijn er echter nog steeds voorbeeld verkorte indicatieteksten te vinden in het excel bestand. Tevens is de uitleg in het begeleidend document uitgebreid, en is het excel bestand voorzien van een disclaimer en een legenda. Voor de goede orde: de verkorte indicatieteksten zijn bedoeld ter illustratie, en moeten niet als definitieve verkorte teksten beschouwd worden.

Dit bericht werd geplaatst in Techniek & Specificaties. Bookmark de permalink .

2 reacties op Aanvullende informatie m.b.t. set voorbeeldbestanden

 1. Michiel Damhof zegt:

  Bij optie 2 wordt op PRK-niveau de add-on geneesmiddelen voorgeschreven; echter op ZI-nummer moet worden gedeclareerd. Hoe wordt dan onderscheid gemaakt tussen Remicade (originator) en Inflectra/Remsima (biosimilar)? Deze middelen worden nu immers allen onder dezelfde PRK voorgeschreven in een gestandaardiseerd voorschrift (in de naamgeving maken wij nu onderscheid originator of biosimilar). Het lijkt me niet wenselijk om voorkomende situaties de voorschrijver een handelsprodukt/ZI-nummer te laten kiezen. De oplossing zou zijn om in voorkomende situaties per merknaam een prk-product te hebben.

  Like

  • Zoals ik de vraag begrijp: hoe wordt onderscheid gemaakt tussen 2 merken van 1 stofnaam bij het voorschrijven op stofnaam/PRK?
   De vraag is of dat onderscheid straks nodig is op PRK-niveau. De (verkorte) indicatietekst die de voorschrijver vastlegt zal waarschijnlijk duidelijk maken of er sprake is van de originator of biosimilar. De apotheker kan op basis van (de indciatie ID van) de vastgelegde indicatie zien welk ZI nummer bedoeld wordt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s