Voorbeeldbestanden beschikbaar

Zoals in de Nieuwsbrief Add-on van 7 juli 2016 aangekondigd is er vandaag een set voorbeeldbestanden beschikbaar gekomen waarin voor een aantal veel voorkomende processen zi nummers, indicatiecodes en aanspraakcodes zijn vastgelegd in G-standaard tabellen zoals die vanaf 2017 uitgeleverd zullen gaan worden. Ook zijn de daarbij behorende verkorte indicatieteksten en het historisch maatwerkbestand bijgesloten. In de toelichting in het zip bestand vindt u een beschrijving van de bestanden, als ook een aantal oplossingsrichtingen om de indicatieregistratie in oncologiekuren vorm te geven. U vindt de bestanden via deze link: voorbeeldbestanden-voor-5-voorschrijfprocessen-incl-ascii-versies

Dit bericht werd geplaatst in Techniek & Specificaties. Bookmark de permalink .

4 reacties op Voorbeeldbestanden beschikbaar

 1. Arno zegt:

  Ik heb het document “Toelichting op de voorbeeldbestanden” bekeken en n.a.v. daarvan heb ik de volgende vraag.

  Bij oplossingsrichting 2 staat deze zin: “Wanneer in ziekenhuizen gebruik wordt gemaakt van een applicatie waarin oncologie kuren aangevraagd kunnen worden op basis van vooraf ingerichte kuurschema’s/ protocollen, en hier wordt niet van afgeweken, dan kunnen de protocollen vooraf beoordeeld worden door oncologen, hematologen en longartsen van het ziekenhuis en kan bepaald worden welke verkorte indicaties per add-on geneesmiddel van toepassing zijn.”

  Begrijp ik het goed dat wanneer er afgesproken is dat een kuur slechts voor één indicatie gebruikt wordt het is toegestaan om deze indicatie automatisch toe te kennen aan de ZI-nummers die gebruikt worden bij de declaratie?

  Like

  • Hallo Arno,

   In principe klopt je conclusie. Maar let op, je spreekt over een kuur ‘voor één indicatie’. Deze indicatie is op kuurniveau vaak geformuleerd als diagnose, en dat is wat anders dan de SmPC indicatie(s) die op de factuur moeten komen. Waar bij oplossingsrichting 2 op gedoeld wordt is: kun je van te voren o.b.v. het protocol vaststellen welk Zi-nummer(s) toegediend zal/zullen worden? Dan kun je waarschijnlijk van te voren ook vaststellen van welke indicatie(s) bij dat Zi-nummer/die Zi-nummers sprake is/zijn, en kun je dat wellicht voordefiniëren in de administratie of het ICT systeem zodat de indicatie niet bij elke bereiding/toediening weer vastgelegd hoeft te worden.
   Daarbij is de vraag of dit toegestaan is, niet relevant. Het ziekenhuis mag zelf de beste administratieve manier bepalen hoe de indicaties op de factuur komen. Vanwege het uitgangspunt ‘vastlegging aan de bron’ is de algemene voorkeur om de indicatie tijdens het voorschrijven vast te leggen, maar dat hoeft dus niet.

   Like

 2. Pieter zegt:

  Ik zie in de lijst verkorte indicatieteksten meerdere malen dezelfde indicatietekst staan (bijvoorbeeld bij inid 228 en 229) en deze komen ook samen voor bij een ZI-nummer. Als we de verkorte indicatietekst gaan aanbieden als keuzelijst voor de voorschrijver, dan krijgt hij tweemaal dezelfde optie te zien bij dat ZI-nummer. Dat lijk mij niet wenselijk.
  Daarnaast zie ik verschillende indicatie id’s staan in de bestanden bst132t/bst921t en de lijst met verkorte indicatieteksten. Ik ga er vanuit dat in de definitieve bestanden dit wel overeenkomt en dat er voor elke indicatie id een verkorte tekst wordt aangeleverd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s