Toelichting en specificaties m.b.t. verkorte indicatieteksten

Eerder werd gemeld dat diverse medewerkers uit ziekenhuizen en ICT leveranciers aandacht hebben gevraagd voor praktische aspecten m.b.t. de registratie van indicaties.

Ten eerste werd geconstateerd dat de geregistreerde (SmPC) indicatieteksten soms inhoudelijk niet van elkaar verschillen, maar vanwege kleine tekstuele verschillen toch als separate indicaties geregistreerd zijn. Deze tekstuele verschillen worden door het CiBG in de bron, de add-on databank, weggenomen.

Tevens ontstond de vraag naar verkorte indicatieteksten om tijdens het voorschrijven sneller de juiste indicatie te kunnen kiezen. Over deze vraag is intensief overleg gevoerd met het Ministerie van VWS, het CIBG, de NVZ en NFU, de FMS, Z-Index en ICT leveranciers van ziekenhuizen. Uitkomst is dat er een apart bestand met verkorte indicatieteksten uitgeleverd zal worden. Meer hierover leest u in de specificaties van het bestand verkorte indicatieteksten.

Dit bericht werd geplaatst in Techniek & Specificaties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Toelichting en specificaties m.b.t. verkorte indicatieteksten

 1. Yara Dekker zegt:

  In de specificaties van het bestand verkorte indicatieteksten wordt geschreven dat de verkorte indicatieteksten vanuit de landelijke projectorganisatie worden uitgeleverd. Worden de verkorte indicatieteksten ook landelijk onderhouden en zoja door welke partij?

  Like

  • Vooralsnog worden de verkorte indicatieteksten eenmalig uitgeleverd, en zal er geen verder onderhoud op de verkorte teksten plaatsvinden. Als er nadien nieuwe indicatieteksten officieel geregistreerd worden kan er lokaal in het ziekenhuis een passende verkorte tekst afgesproken worden.

   Like

   • Jan Koning zegt:

    Beste Pieter, dit lijkt mij niet handig. Waarom komt er geen landelijke tabel waar onderhoud op wordt gepleegd?

    Like

   • Hallo Jan,

    De tabel wordt door VWS, de NZa en ZN gezien als een hulpmiddel voor en door ziekenhuizen. Er zijn geen landelijke afspraken gemaakt over onderhoud op de tabel, en wie de werkzaamheden die daar mee gepaard gaan structureel zou moeten financieren. De afspraak is dat eerst op basis van de later uit te geven tabel geanalyseerd zal worden of eenmalige uitgifte volstaat, of dat structureel beheer noodzakelijk blijkt. De volledige tabel met verkorte indicatieteksten wordt uiterlijk 1 november verwacht. De set aan voorbeeldbestanden welke op 22 augustus werd gepubliceerd bevat reeds een aantal voorbeelden van de verkorte teksten zodat je alvast een beeld krijgt van hoe het er uit gaat zien.

    Like

 2. Ilse zegt:

  Is er bekend wanneer we de definitieve versie van de verkorte indicatieteksten kunnen verwachten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s