Z-Index stelt specificaties historisch bestand vast

Z-Index levert en onderhoudt al geruime tijd de G-standaard, een databank die op geïntegreerde wijze het voorschrijven, afleveren, bestellen, declareren en vergoeden van zorgproducten ondersteunt (zie http://www.z-index.nl/g-standaard/g-standaard voor een toelichting).

De G-standaard bevat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld DBC releases, geen bestand(en) met historische gegevens, zodat in elke (maandelijkse) release ook zichtbaar is welke producten, tarieven, omschrijvingen e.d. op eerdere tijdstippen geldig waren. Op verzoek van en in samenspraak met een aantal ICT leveranciers van ziekenhuizen heeft Z-Index specificaties opgesteld en vastgesteld voor een bestand met historische gegevens opdat ziekenhuizen hun controles tijdens registratie en declaratie zo kunnen inrichten dat de controle plaatsvindt op basis van de geldigheid van de gegevens op het moment van verstrekken,  zoals gebruikelijk in de DBC systematiek (waar de controlecriteria gebaseerd zijn op het moment van openen van de DBC c.q. het uitvoeren van de zorgactiviteit).

De specificaties van het historisch bestand, en de wijze waarop ziekenhuizen en/of hun ICT leveranciers het bestand t.z.t. kunnen verkijgen, worden beschreven in dit bestand: 2016-07-28_specificaties_historisch_maatwerkbestand_addon_geneesmiddelen

Dit bericht werd geplaatst in Techniek & Specificaties. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s