CIBG start bouw Add On Databank

Het CIBG is gestart met de bouw van de Add On Databank. In deze databank worden alle add-on geneesmiddelen en stollingsfactoren verzameld en wordt er een koppeling gemaakt met de officieel geregistreerde indicaties (van het CBG/de EMA), de off-labels indicaties (van FMS en NVK) en de duidingen (van het Zorginstituut Nederland).

Vanaf 1-1-2017 worden de verzamelde add-on’s en ozp stollingsfactoren maandelijks uitgeleverd, het CIBG zal de gegevens daartoe in tabelvorm op haar eigen website plaatsen. Daarnaast wordt de uitlevering van de gegevens ook georganiseerd via Z-Index, waardoor deze gegevens in combinatie met gegevens uit de G-standaard en gegevens verkregen van de NZa en ZN aan ICT leveranciers en zorginstellingen aangeleverd kunnen worden.

Gedurende de bouw van de  Add On Databank heeft het CIBG in overleg met de nationale coördinator de initiële technische specificaties verduidelijkt en op enkele details aangepast. De specificaties van 4 juli 2016 vervangen dan ook  het document dat begin 2016 is gecommuniceerd. Op het tabblad Techniek & specificaties staat nu een link naar deze recente specificaties.

Dit bericht werd geplaatst in CIBG. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s