(Nieuwe) add-ons en de NZa DBC releases

(Nieuwe) add-ons en de NZa DBC Releases

Geneesmiddelen die een add-on status krijgen vanaf 1 januari 2017, worden niet meer opgenomen in technische releasetabellen.  Deze worden vanaf 1 januari 2017 uitgeleverd via de G-standaard en krijgen een ZI-nummer ipv een ZA-code. Dat wil zeggen dat vanaf dat moment zorgaanbieders geneesmiddelen via dat gremium inlezen in de ICT-systemen en niet via de releasetabellen van de NZa.

Alle ZA-codes voor add-on prestaties die nu in de technische releasetabellen zitten (en die nog toegevoegd worden: zie hieronder) hebben een einddatum van 31-12-2016. Dat is een technische einddatum, want in juridische zin lopen de prestaties door. Dat wil zeggen dat de ooit afgegeven beschikkingen voor deze add-on geneesmiddelen in principe deze einddatum niet kennen; er hoeft geen nieuwe add-on aanvraag voor te worden ingediend. Alle geneesmiddelen die zijn vastgesteld als add-on prestaties, dat wil zeggen die vóór 2016 en die ín 2016 zijn vastgesteld door de NZa, worden met ingang van 1 januari 2017 omgezet naar ZI-nummers. Hierover informeert de NZa partijen vooraf door middel van conversietabellen die gepubliceerd worden in april, juli en november.

Geneesmiddelen waarvoor in het najaar 2015 (namelijk na deadline release 16b) en gedurende het jaar 2016 een add-on prestatie is/wordt vastgesteld, worden nog wel opgenomen in de release. Dat is dan de release 17a, 17b of 18a, afhankelijk van het moment dat een add-on wordt vastgesteld. Deze specifieke add-ons worden in deze releases opgenomen met een ZA-code en met daarin de begindatum (ergens tussen najaar 2015 en 31 december 2016) en de einddatum: 31-12-2016.

Dit bericht werd geplaatst in Informatiebronnen, Wet- en regelgeving. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s